![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpzE4mO_4jZcnlb_nd6XGv9YACe7GPVj7QcKMCRYZ2gJzynEs4SH_kAP2XHvQFLEe9pn2abJRtazx6W0uA4kEWtgr4BeL6KKuW2IN-w_HTcS9YoiehiD0iq8Deihcqop29K0IDCc0IKUM/s400/DSC_4635x.jpg)
Egyszerűen előkészíthető, gyors, finom, egészséges vasárnapi ebéd, ami szépen elsülöget magában, nem kell vele sokat törődni, lehet közben játszani.
Hozzávalók:
10-12 csirkecomb
3 szál répa
1 közepes cukkini
3-4 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej hagyma
kis darab póréhagyma felkarikázva
6-8 szem koktélparadicsom
só, bors, szerecsendió, majoranna, grill fűszerkeverék, sültcsirke fűszer
olaj
fehérbor, víz
A csirkecombokat megmossuk, ha nem szeretjük, a bőrét lenyúzhatjuk. Beszórjuk őket húspuhító sóval, kis szerecsendióval, sültcsirkefűszerrel, az egészet olajjal leöntjük, kicsit pácolhatjuk a hűtőben, ha van idő rá. ha nincs, mehetnek be a tepsibe, ott még megszórjuk kis majorannával, aláöntünk egy pohár fehérbort, és egy pohár vizet, és lefedve a forró sütőbe toljuk. Amíg párolódik, a répákat felkarikázzuk, a cukkinit félbevágjuk, és szintén félkarikákra vágjuk, a hagymát vékonyan szeleteljük, a fokhagymákat és a koktélparadicsomokat is félbevágjuk. Kb. 20 perc után a csirkecombok mellé bedobáljuk a zölségeket, szépen elosztva, hogy mindenhova jusson mindenből, sózzuk, kicsit megborsozzuk, és grill fűszerkeverékkel megszórjuk őket. Lefedve további 15-20 percet pároljuk őket, aztán levesszük a tepsiről az alufóliát, és szabadon továbbsütjük. Ha nagyon sok a lé, leönthetünk belőle, és a csirkecombokat párszor locsolgassuk meg, meg is forgathatjuk őket, hogy körben szép pirosra süljenek.
Én sima rizst csináltam mellé, és összerotyogtattam az ínyenceknek egy kis tandoori mártást a következőképpen:
Hozzávalók:
fél nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kis darab friss gyömbér,
só, 2-3 teáskanál tandoori fűszerkeverék,
1 pohár natúr joghurt
ha csípősre szeretnénk még chilipor, vagy egy kiskanál erőspista
A kockára vágott hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk az apróra felvágott gyömbért, fokhagymapréssel a fokhagymákat, kicsit még pirítjük, aztán sózzuk, rászórjuk a tandoori fűszert, egy löttyintés kis vizet rá, hogy a fűszer ne égjen meg. Ezután bögrében botmixerrel pépesítjük a masszát, aztán visszaöntjük a serpenyőbe, és a joghurttal elkeverjük, egyet rotyogtatunk rajta. Én nem tettem bele csípőset, mert a gyerekek is szeretik a husikat belemártogatni, de aki szereti, bátran tehet bele, úgy is finom lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése