2011. február 6., vasárnap

Avokádókrém


Hozzávalók:

2 érett avokádó
pár csepp citromlé
2 gerezd fokhagyma
egy darab póréhagyma
1 evőkanál tejföl
só, bors
3-4 koktélparadicsom

Az avokádókat meghámozzuk, húsukat felkockázzuk, pár csepp citromlét csepegtetünk rá. A fokhagymákat vékony szeletkékre vágjuk, a kb. 10 cmes pórédarabot felkarikázzuk, ezeket is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kanál tejfölt, és az egészet botmixerrel pépesítjük. Amikor kész a felkockázott paradicsomokat hozzákeverjük, kistálba tesszük és az avokádó magját a közepébe nyomjuk (ez megakadályozza, hogy a krém elveszítse szép élénkzöld színét és megbarnuljon), behűtjük. Piritóson kínáljuk, igazán eteti magát, bár a gyerekeknek kicsit csípős a hagymák miatt, viszont a fokhagyma nagyon kell az ízéhez, így ne spóroljuk ki belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése