2011. január 15., szombat
Rakott brokkoli egyszerűen
Hozzávalók:
főtt rizs (én másfél-két bögrényit főzök általában)
1 fej brokkoli
póréhagyma
15 dkg füstöltsajt
1 tejföl
1-1.5 dl tejszín
só, szerecsendió
pár szelet baconszalonna
A rizst a szokásos módon megfőzzük. (A jól átmosott rizst kevés olajon pirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, én a közepébe egy hagymát szoktam dobni amitől jó ízt kap. Főzzük, majd ha a lét elfőtte, beszívta, elzárjuk, és lefedjük konyharuhával. Így garantáltan nem lesz ragacsos, mert a fölösleges nedvesség elpárolog.). A brokkolirózsákat forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Kiolajozott jénai tál aljába egy réteg rizst terítünk, a felkarikázott póréhagymából szórunk rá, aztán ráterítjük a brokkolirózsákat. A lereszelt füstöltsajt felét a tejföllel és kis szerecsendióval, sóval elkeverjük és a brokkolit befedjük vele, ezután a maradék rizst és pórét részórjuk. A tejszínt elekeverjük fél tasak Maggi tejszínes-fokhagymás csirke szószalappal (de ha belenyomunk két gerezd fokhagymát az ugyanilyen sőt finomabb), és rálocsolgatjuk. A maradék füstöltsajtot rászórjuk, tetejére baconszalonnákat fektetünk. Forró sütőben 20-25 perc alatt összesütjük, amíg a sajt és bacon szépen megpirul.
Finom, egyszerű, szeretik a gyerekek is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése