2011. február 1., kedd
Brokkolis-rizses-mindentbelerakottas
A villámvacsik kategóriájába is tartozhat ez a finom egytálétel, feltételezve, hogy maradt előző napról kész rizs, a fagyasztóban ott csücsül egy adag pörkölt, és van a hűtőszekrényben brokkoli.
Hozzávalók:
főtt rizs (mennyiséget nem tudnék megadni, amennyi egy 4 tagú családnak elég, vagy amennyi előző napról maradt)
15-20 dkg pörkölt ledarálva
1 fej hagyma
4 tojás
1 fej brokkoli
10-15 dkg füstölt vagy trapistasajt
1 tejföl
pár szelet baconszalonna
olaj, só, bors
A hagymát kockára vágva olajon kicsit dinszteljük, rádobjuk a darált pörkölthusit, és a kész rizst és jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk még ízlés szerint. Ha van otthon póréhagymánk, abból is kartikázhatunk bele, jó ízt ad neki. Közben a brokkolirózsákat sós forrásban lévő vízbe dobjuk pár percre, csak hogy kicsit puhuljon, de ne legyen pempő. A tojásokat 10-12 perc alatt keményre főzzük, felkarikázzuk.
A kiolajozott jénaitál aljára leterítünk egy réteg riszes masszát, rárakjuk a tojáskarikákat, a brokkolirózsákat, amikre egy két kanál tejfölt pacsmagolunk, és meg is sózzuk kicsit. A maradék rizst ráterítjük, a tetejére reszeljük a sajtot, ráfektetjük a baconszalonnákat, és forró sütőben 20-25 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon. Laktató, finom, és még szép színes is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése