Ez egy igazán gyorsan elkészíthető sajtosrúd (nálunk rudi) receptje, semmi különleges, de egyszerűen eteti magát, ha viszont mégis marad, napokig eláll dobozban.
Hozzávalók:
35-40 dkg liszt
25 dkg margarin
2-3 evőkanál tejföl
1 tojás
1.5-2 teáskanál só
1-2 dkg élesztő belemorzsolva a lisztbe
15 dkg sajt (fele a tésztájába, fele a tetejére)
1 tojás a kenéshez
szezámmag, köménymag
A lisztbe belemorzsolgatjuk az élesztőt, hozzákeverjük a sót, majd a margarinnal, tojással, tejföllel, sajt felével jól összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük fél-1 órát, utána kinyújtjuk, és hajtogatjuk, legalább 6 réteget kapjunk, majd újra kinyújtjuk és újra hajtogatunk rajta. Végül 3-4 mm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval felvágjuk csíkokra, tojásfehérjével megkenjük a tetejét, és megszórjuk reszeltsajttal, magokkal. Előmelegített sütőben közepes hőfokon (gázsütő 5. fokozat) kb. félóra alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése