2011. február 14., hétfő

Brassói aprópecsenye


Valószínűleg nem a klasszikus módon készítem ezt az ételt sem, először is leggyakrabban csirkemellből. A krumplit külön készítem el mellé, szerintem többféle körettel is finom, tepsisben sült hasábburgonyával szeretjük a legjobban, de serpenyős hagymás krumplival, vagy rizzsel is ehetjük.

Hozzávalók:

Kb. 50 dkg csirkemell
2-3 szelet baconszalonna
2 közepes vöröshagyma
7-8 gerezd fokhagyma
1 kis paradicsom
só, bors, 1 kiskanál bazsalikom, és sok majoranna
olaj
1 teákanál pirospaprika
1-2 pohár bor, víz

A bacont felkockázom és elkezdem pirítani az olajon egy öblös serpenyőben (wok kíválóan alkalmas ennek az ételnek az elkészítésére), közben a hagymát apróra vágom, hozzáadom ezt is a szalonnához, sózom, borsozom, fűszerezem. A kis kockákra vágott paradicsomot is beledobom, aztán a fokhagymagerezdeket fokhagymapréssel rányomom, ezzel éppen csak elkeverem, és már mehet is bele az apró kockákra (aki szereti csíkokra) vágott csirkecici. Fehéredésig pirítom, aztán rászórok egy kis pirospaprikát, és egy kis vizet, jobb esetben egy-két pohár bort öntök rá. Fedő alatt puhára párolom, néha megkevergetem. Amikor kezd elfőni a leve, szép színt kap, és kicsit le is piríthatjuk. Ha a végén, amikor már éppen készen van még egy egy gerezd fokhagymát rányomuk, még finomabb lesz!

Közben a krumplit megpucoljuk, nagyobb hasábokra vágjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk, kicsit sózzuk, először 5-10 percig fedő alatt, aztán fedő nélkül szép pirosra sütjük, közben néha megkeverjük, nehogy odaégjen.

Csemegeuborkával, vagy csalamádéval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése