Imádjuk a tiramisut. Mindenki! Egyformán! Bár talán a legnagyobb rajongója gyermekeim apja, ő bármikor beszállítja a hozzávaló mascarponét, akár a föld alól is előteremtené.
Természetesen az idei szilveszteri édesség is tiramisu volt.
Hozzávalók:
500 gramm mascarpone (sokfélét kipróbáltam már, és itt tényleg a legjobb a legjobb, vagyis nekem a Szarvasi mascarpone vált be legjobban, ami ugyan szerintem az egyik legdrágább, de tényleg a legfinomabb)
4 tojás
4 ek. kristálycukor
1 vaníliás cukor
1 bögre erős kávé
1 kupica rum
keserűkakaó a szóráshoz
2 csomag babapiskóta, vagy 4 tojásból sütött házipiskóta, ha sok időnk van.
A tojások sárgáit a cukrokkal jól kikeverjük, majd a mascarponét szigorúan kanalanként hozzáadagoljuk, miközben tovább verjük habverővel. A tojások habját óvatosan beleforgatjuk. A tálat kibéleljük a piskótával (vagy babapiskótákkal), meglocsolgatjuk a rumos kávé felével. Ráöntjük a krém felét, megszórjuk kakakóval, majd ezt megismételjük.
Jó ha fél napig hűtőben pihen, mielőtt nekiesnénk, hogy jó hideg legyen!
Nálunk kislányom egyik idei szülinapi tortája is "piramisu torta" volt, hogy őt idézzem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése