2010. március 6., szombat
Füstöltsajtos kiflikék
Jólesik egy finom leves után, de kitűnő borkorcsolya a nagyobbaknak, vagy uzsonna a gyerekeknek, sőt vacsorára is megteszi egy kefírrel.
Hozzávalók:
45-50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1.5 dl cukros tej
1 csapott evőkanál só
1 tojássárgája
fél kefír (vagy kicsit több, érzésre, hogy jó lágy tésztát kapjunk)
10 dkg olvasztott margarin
és még egy löttyintés olaj (kb két-három evőkanálnyi)
reszelt füstöltsajt (kb 15 dkg)
kevés olvasztott vaj/margarin
1 tojássárgája a kenéshez
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a tésztához a hozzávalókat robotgép keverőtáljába tesszük, és jó hólyagosra dagasztjuk. Ha nem akar elválni a tál falától, hintsünk rá kevés lisztet. Langyos helyen duplájára kelesztjük (kb 45-50 perc). Kicsit átgyúrjuk, három/négy cipóba osztjuk attól függően, hogy nagyobb vagy kisebb kifliket szeretnénk-e. A cipókat kör alakúra kinyújtjuk, szép vékonyra, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk füstöltsajttal, és éles késsel sugárirányban cikkekre vágjuk (10-12 cikkelyre mindegyik cipót). Ezkből kifliket csavarunk, kivajazott tepsibe fektetjük, és a tepsiben még kelesztjük 20-25 percet. Tetejüket tojássárgájával megkenjük, megszórjuk a maradék reszelt füstöltsajttal,vagy egy kis szezámmaggal, vagy mindkettővel. Gázsütőben közepes lángon (kb. 200-220 fokon) 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése