2010. március 6., szombat

Zöldségkrémleves


Szeretjük a krémleveseket, gyorsan elkészül, egészséges, laktató!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb cukkini
3-4 szál répa
1 fehérrépa
1 krumpli
só, bors, bazsalikom, kevés olaj

Az apróra vágott hagymát olajon kicsit megfonnyasztjuk, rádobjuk a félbevágott fokhagymákat, a felkarikázott cukkinit aztán a répát és zöldséget. Rövid ideig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés kis bazsalikommal ízesítjük, aztán felengedjük vízzel. Egy kiskanál vegetát szórhatunk még bele, és a felkockázott burgonyát. Ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel turmixoljuk. Én nem habarom, nem sűrítem, így magában is finom. Pirított kenyérkockákkal vagy levesgyönggyel kínáljuk. Különlegességnek szórhatunk rá tálaláskor kevés reszelt füstöltsajtot is. Egy ilyen leves után nem is kell második fogás, csak egy kis pogácsa vagy sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése