Finom, egészséges és laktató ebéd vagy akár tartalmas vacsora egy hideg téli napon, és mivel előre összekészíthető így villámgyors is. Csak be kell tolni a sütőbe evés előtt félórával, és mire megfürdenek a gyerkőcök, már ott gőzölöghet az asztalon a finom meleg vacsi.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli,
fodros kockatészta,
kb 3-4 dl tejföl,
20 dkg füstölt sajt,
4-5 szelet bacon kockára vágva,
1 főzőtejszín,
kevés póréhagyma,
só,
szerecsendió
A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben kicsit megfőzzük, hogy még roppanós maradjon. A kockára vágott bacont kevés olajon megpirítjuk, a tésztát lobogó forró só-olajos vízben megfőzzük (én forrás után elzárom a tésztát és 12 pecig hagyom fedő alatt állni a forró vízben, ezalatt garantáltan megpuhul). A tésztát összekeverjük a baconkockákkal és a kisült zsírral, 1 tejföllel, és a füstölt sajt felével. A másik tejfölt összekeverjük a többi sajttal (keveset hagyunk a sajtból a tetejére is), és kis sóval, szerecsendióval ízesítjük. A tészta felét kiolajozott tepsibe terítjük, rászórjuk a brokkolirózsákat, ezekre elosztjuk a sajtos tejfölös masszát, majd ráhintjük a karikákra vágott póréhagymát. Ezután befedjük a tészta másik felével és a tetejét megszórjuk sajttal. Sütés előtt meglocsoljuk 1.5-2 dl főzőtejszínnel, és forró sütőben készre sütjük.
Aki szereti még tehet rá tejfölt, de magában is finom, állítják a gyerekeim, akik nem szeretik a tejfölt. Mivel azt nem látják hogy a tésztában is benne sül bőven, az a tejföl nem is zavarja őket...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése