2010. február 3., szerda

Florentin



Első bejegyzésként rögtön valami nagyon édes, kicsit ragadós mégis nagyon kapós rágcsálnivalóval kezdem. Ennek a finom és nagyon egészséges édességnek nem kell gondoskodni a tárolásáról.. garantáltan elfogy két nap alatt.

Hozzávalók:
5 dkg margarin
5 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál méz
2-3 evőkanál tejszín
2 evőkanál apró zabpehely
5 dkg liszt
8-10 dkg mandulaforgács
kb 25-25 gramm apróra vágott mazsola, aszalt sárgabarack
kevés kandírozott narancshéj
1 citrom reszelt héja, meg egy nyomat citromlé
esetleg kandírozott meggy, nálunk a mami alkoholos meggye végezte benne apróra vágva

A margarint, cukrokat, mézet és tejszínt összeolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni. Ezután a többi hozzávalót is szépen belekeverjük. Kivajazott tepsibe teáskanállal kis halmokat pakolunk a masszából, kicsit lelapogatjuk, és meleg sütőben, közepes lángon kb. 10-12 perc alatt halványbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és mire kihűl már kiszedhető, nem esik szét, hanem szépen összeáll, a széle kicsit ropogós lesz, a belseje müzliszeletszerűen puha marad. Ebből a mennyiségből kb. 25-30 darab tallér lesz.
Jó rágcsálást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése