Gyermekeim kifejezetten levesesek, ezért aztán gyakran kerül az asztalra nálunk akár vacsorára is valamilyen tartalmas leves. Nagy kedvenc a csirkeraguleves.
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 fej hagyma
3-4 sárgarépa
2 szál fehérrépa
zöldborsó (jó sok, főleg ha a gyerekek is szeretik)
eperlevél/csipetke tészta
só, bors, vegeta
kevés olaj
Az olajon a kockára vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra felkockázott répát és zöldséget, addig pároljuk amíg kevés aranyszínű leve lesz, akkor hozááadjuk a felkockázott csirkemellet, kifehérítjük, majd felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, kevés vegetát adunk hozzá (beledobhatunk egy bio-leveskockát is, jó ízt ad neki). Kb 20-25 percet főzzük, ekkor jöhet bele a mirelit zöldborsó, és mikor már majdnem kész, akkor a tészta. Ilyenkor pár perc után már el is zárhatjuk a levestészta akkor is megpuhul a forró levesben 10 perc alatt. Apróra vágott petrezselyemmel megszórhatjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése