Finom, forró krémleves hideg téli napokra.
Hozzávalók:
fél fej hagyma
1 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb cukkini
1 krumpli
só, bors, vegeta, esetleg kevés szerecsendió
kevés olaj.
Az olajon az apróra vágott hagymát, félbevágott fokhagymagerezdeket és a cukkinit kicsit fonnyasztjuk, sózzuk, kevés durvára őrölt színesborskeverékkel megszórjuk, felengedjük vízzel, beledobjuk a felkarikázott pórét és a kockákra vágott burgonyát. Kevéske vegetát, vagy 1 bio leveskockát tehetünk bele. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket, turmixoljuk. Én nem teszek bele tejszínt, magában is finom és a krumpli sűríti. Pirított kenyérkockákkal vagy levesgyönggyel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése