2010. február 13., szombat

Fokhagymás-fűszeres sült csirkecombok



Családom húsevő! Csúcsragadozók! A húsleves evésénél is folyamatosan azt hallom: van még húúús? Úgyhogy nálunk a csirkecici, combi jöhet minden mennyiségben és formációban. Ez egy egyszerű, gyors tepsis recept, kedvünk szerint lehet tovább variálni. Nálunk így készül:

Hozzávalók:
jó sok csirkecomb (14-15, hogy másnapra is maradjon)
5-6 gerezd fokhagyma
olaj
húspuhító só
fűszerek: borskeverék, szerecsendió, majoranna, lehet próbálkozni egy kevés tandoori fűsszerrel is
koktélparadicsomok
1 fej hagyma

A csirkecombokat előző este megszabadítjuk a bőrüktől (Én nem szeretem a csirkebőrt és ez állandó vitaforrás férjem és közöttem, de mivel én vagyok az úr a konyhában, nincs bőr. Na, jó neki néha rajta hagyom pár darabon.. ) Ezután beszórjuk húspuhító sóval. A fokhagymákat présen átnyomjuk és olajjal elkeverjük, beleszórhatunk kis borskeveréket is. Ezzel a combokat jól bekenjük, meglocsoljuk, és lezárt edényben a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a kiolajozott tepsibe fektetjuk őket megszórjuk szerecsendióval, majorannával, kevés kis tandoori fűszerrel a combok egy részét, de csak annyira hogy ne az az íz domináljon. A hagymát karikára vágva köréjük dobáljuk, és a koktélparadicsomokat is félbevágva a combok köré ültetjük. Először alufólia alatt sütjük egy jó félórát, közben egyszer meglocsoljuk, megforgatjuk a combokat, ezután lvesszük az alufóliát és pirosra sütjük őket. Mi krumplipürével szeretjük, amit a sült paradicsomos szafttal meglocsolgatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése