2010. február 12., péntek
Tandoori zöldséges csirke
Villámgyors, különleges vacsora, friss zöldségekből, csirkehusival, rizzsel, wokban készítve.
Hozzávalók:
fél fej vöröshagyma felkarikázva
1 nagy répa gyufaszálvékonyra vágva
1 fehérrépa hasonlóképpen
1 kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
1 cukkini félkarikákra vágva
kis darab póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
egy kisebb csirkemell
só, bors
wok fűszerkeverék (Kotányi)
tandoori fűszerkeverék (Nagycsarnok alagsorában levő keleti fűszerboltban vettem)
olaj
kis fehérbor
A hagymát olajon párolni kezdjük, sorban hozzáadjuk a répát, fehérrépát, cukkinit, paprikát, az egészet kicsit pároljuk. Sózzuk, borsozuk, egy teáskanál wok fűszerkeverékkel, és 2 teáskanál tandoori fűszerrel meghintjük, kis vízzel, löttyintés fehérborral felengedjük, kb. 15 percig pároljuk. Néha megkeverjük. Én a csirkét külön serpenyőben sütöm, először fehéredésig sütjük, hasonlóképpen fűszerezzük mint a zöldséget, kicsit több borral felengedve puhára pároljuk. Mikor kész, a wokban összekeverjük a zöldségekkel, rádobjuk a felkarikázott pórét, és fokhagymapréssel rányomjuk a fokhagymát. Egyet-kettőt még keverünk rajta és kész. Közben elkészül a sima főtt rizs is, és tálalhatunk. Kicsit csíp, de a gyerekek is falják!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése