![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYmeu2WVLY9PyaARuQXpksoXGnAvHUWssfg3X9zDMeXQMlYVAohKjTlbzJsjcNAHd1x4qLaTOJ7X9LdG-Dyk3DxmAHlw12CsNeB0YE-aIMRcCwXxdg0vaHv9yg9DkHXiO2KONjPkPkAi4/s400/DSC_6770x.jpg)
Adott egy kicsit beteges szombat, félkész húsleves, ami önmagában kevés ebédre, egy zacsi mirelit málna a mélyhűtőben.. és egy kicsit lagymatag sütési kedv.
Hozzávalók:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 kefír,
15 dkg olvasztott margarin,
1 vaníliáscukor,
1 citrom reszelt héja,
25 dkg liszt,
1 zacsi sütőpor,
20-25 dkg málna,
mandulaforgács.
A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a kefírt, margarint, reszelt citromhéjat, aztán a sütőporos lisztet. Jól kikeverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Tetejére szórjuk a málnát, meghintjük vaníliás cukorral, és rászórunk egy kis mandulaforgácsot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb 30-35 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Kis tepsibe való mennyiség, nagy családosok illetve süteményfalók nagyobb tepsibe duplázzák a mennyiséget. :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ1BKTEGlhtm4xaoJnKXsFaDUzfkLbqpz6YMJAmYjuXwV8GKzPhckQpipBFkbu0m2XctyKGx_OW2e58ZoV7_94CZ0yHGQWCH28A9AOrAgUOcPeuh5Z6ZGaq-mNynqpRN6pqiXZOj32TSI/s400/DSC_6774x.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése