2012. február 25., szombat

Málnás villámsüti


Adott egy kicsit beteges szombat, félkész húsleves, ami önmagában kevés ebédre, egy zacsi mirelit málna a mélyhűtőben.. és egy kicsit lagymatag sütési kedv.


Hozzávalók:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 kefír,
15 dkg olvasztott margarin,
1 vaníliáscukor,
1 citrom reszelt héja,
25 dkg liszt,
1 zacsi sütőpor,
20-25 dkg málna,
mandulaforgács.

A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a kefírt, margarint, reszelt citromhéjat, aztán a sütőporos lisztet. Jól kikeverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Tetejére szórjuk a málnát, meghintjük vaníliás cukorral, és rászórunk egy kis mandulaforgácsot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb 30-35 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Kis tepsibe való mennyiség, nagy családosok illetve süteményfalók nagyobb tepsibe duplázzák a mennyiséget. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése