2011. március 3., csütörtök

Tejszínes sajtos csirkemell



Egyszerű, gyors, finom tepsis húsétel, amit előre is elkészíthetünk, ha vendégeket várunk, és csak a vacsoraidő előtt bő egy órával be kell tolnunk a sütőbe, aztán elég néha ránézni.

Hozzávalók:
kb. 1 kiló csirkemell
2 tojás
3 dl tejszín
15-20 dkg füstölt sajt (van füstölt és trapista keverék, ami van otthon)
4-5 szelet baconszalonna
őrölt szerecsendió
húspuhító só
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 dl tej

A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiverjük, besózzuk, a fokhagymákat áttörjük fokhagymapréssel, megkenjük vele a hússzeleteket, és a tejbe fektetjük őket pár órára.
A tepsibe helyezés előtt a csirkemellekról leöntjük a fokhagymás tejet. A sajtot lereszeljük, a kiolajozott tepsibe beleszórjuk a felét, ezután a tojásokat felverjük, a csirkemellszeleteket beleforgatjuk majd szépen ráfektetjük őket a tepsibe szórt sajtra. Megszórjuk reszelt szerecsendióval, kis sóval, azután rászórjuk a maradék sajtot. Ráöntjük a tejszínt, a tetejére ráfektetjük a baconszeleteket.
Ebben az állapotban nyugodtan hagyhatjuk a hűtőben, amíg meg nem akarjuk sütni. (a bacont talán jobb sütés előtt rátenni). Forró sütőben fedő alatt 40 percig puhára pároljuk a húst, aztán levesszük a fedőt, és a levéből is kicsit leszedünk, tovább sütjük, pirítjuk.
Amikor a széle már feketedik és a teteje pirul, akkor biztosan készen van.
Rizzsel, vagy krumplipürével is finom és jól passzol hozzá a cékla!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése