Hozzávalók:
10-12 szép vékony karajszelet
5-6 gerezd fokhagyma
só
színes bors
pirospaprika
olaj
1-2 fej vöröshagyma
kevés víz és fél pohár fehérbor
A karajszeleteket előző este kicsit kiverjük (kloffoljuk), egyik felüket húspuhító sóval, másikat sima sóval beszórjuk. A fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk, 1.5-2 dl olajjal, színes borssal, egy kiskanál pirospaprikával elkeverjük. Ezzel az olajos keverékkel a hússzeleteket jól megkenjük, egy tálban egymásra rétegezzük, a maradék páclét ráöntjük, lefedjük és a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Sütéskor egy nagyobb lábosban kevés olajat forrósítunk, és a szeletek mindkét felét fehéredésig sütjük, ezután a fokhagymás olajjal együtt 2-3 dl vizet és fél pohár fehérbort öntünk alá, és közéjük dobáljuk a cikkekre vágott hagymákat. Fedő alatt kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben egyszer-kétszer megkukkantjuk és a husikat kicsit átrendezgetjük, hogy egyformán puhuljanak. A végén vigyázni kell, ha a folyadék már elpárolgott, könnyen leég. Viszont ha odafigyelünk, szép piros színűre tudjuk sütni a szeleteket.
Mi krumplipürével és csalamádéval szeretjük a legjobban. Különösen jólesik vasárnap délben, egy kiadós Margit szigeti bicajozós-motorozós-szaladós sétaprogram után. Főleg ha az anya már reggel elkészíti, hogy az éhes hordáknak ne kelljen az ebédre várakozni. Másnap is nagyon finom feltét bármilyen főzelékre. Ha marad..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése